• rr


TEMIŠVAR RUMUNIJA
Jednodnevni izlet 18.12.2016.

TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara, mađ. Temesvár, nem. Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju.

U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak autobusa u 07.00h iz Vršca sa parkinga hotela „Srbija“. Vožnja do granice i zadrzavanje na granicnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar.
Slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak tržnog centra Iulius mall i oko 19 časova polazak za Vršac. Dolazak u večernjim časovima.

CENA: 900. - dinara


Cena je rađena na minimum 40 putnika.
U slučaju manjeg broja putnika, agencija ima pravo otkaza aranžmana.
KONTAKT TELEFON: 801-755 065-377-7104

DA LI SI ZAINTERESOVAN ZA NAŠE NAJNOVIJE PONUDE ? POŠALjI EMAIL I RASPITAJ SE.